С пищна церемония на 19 септември на площада пред храм-паметник „Александър Невски” в София  ще бъде даден официалният старт на "Балкан Офроуд Рали 2015". Петото издание на международния офроуд маратон, познат доскоро като "Балкан Бреслау Рали", за първи път ще тръгне от сърцето на столицата ни. На старта край жълтите павета се очакват над 100 състезателни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV-четириколки, SSV-бъгита, 4х4 автомобили и камиони.

"Балкан Офроуд Рали 2015" е част от веригата международни надпревари Бреслау, с родоначалник легендарното рали Преслау Полша, което се провежда от над 20 години на територията на Полша и Германия, превръщайки се в най-големия офроуд маратон в Европа. От няколко години насам главният организатор на „Бреслау” е българин – офроуд доайенът Александър Ковачев, което е и причината най-мащабното състезание да има и българско издание.

За своята 5-а годишнина, "Балкан Офроуд Рали 2015" е под мотото “5 години състезания, 5 планини за покоряване”. Това означава, че участниците от България и чужбина ще трябва да преодолеят трасета в Стара планина, Рила, Родопите, Средна гора и Сакар. В менюто на състезанието са предвидени над 2000 състезателни километра, разделени в 8 състезателни дни.