През  последните няколко години пистата в Серес стана неизменна част от календара на Българската федерация по мотоциклетизъм и Балканския мотоциклетен съюз при провеждането на шампионата по мотоциклетизъм. И тази година най-добрите ни пилоти в дисциплината ще имат възможност да премерят сили на тази изключително популярна писта, която привлича състезатели от всякакви нива и класове.

В тазгодишното издание на състезанието програмата предвижда по три свободни тренировки в петък, а в събота и неделя по две тренировки за време и по един старт, като всеки един се точкува по отделно за шампионата.

За уикенда в Серес към момента са подали заявки за участие близо 115 пилота от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Босна и Херцеговина. В надпреварата ще се пусне и Мартин Чой.

Мотоциклетистът сподели, че все още не е възстановил от "24-те часа на Льо Ман", но ще направи всичко необходимо, за да спечели стартовете в събота и неделя на Серес.

„Определено пистата ми е любима и държа рекорда за най-бърза обиколка. Предстоят ми много тежки състезания до края на годината и може би няма да рискувам да подобря това време, но не се знае. На Льо Ман се чувствах фантастично! 100 000 човека публика, надпреварата започна с българския химн, не може да се опише. Щастлив съм , че завършихме и сега се възстановявам, но ще бъда на линия за уикенда и нямам търпение пак да карам”, сподели Чой.