Пламен Камбуров с Мицубиши Лансер Ево 9 спечели третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут - "Писта Русе", в най-мощния клас "Макси". Втори се нареди Ивайло Христов с ВАЗ 2105, а трети остана Атанас Божилов с Хонда Сивик.

Фаворитът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансер Ево 10 отпадна в първия манш, след като автомобилът му получи технически проблем.

В най-масовия клас "Спорт" победител е Слави Рупчев с ВАЗ 2105, а в клас "Туринг" - Станислав Паришков с Опел Кадет. Дължината на една обиколка на "Писта Русе" е 2700 метра. Трасето е със сложна конфигурация от четири леви и още толкова десни завоя, има спускане и изкачване. Пилотите от всяка серия се състезаваха в два манша. По време на паузите организаторите бяха предвидили и шоу програма за хилядите зрители.

Имаше дрифт шоу, мотоциклетен парад и "мини рали". Една от най-големите атракции бе супер колата SIN R1 RS, която за първи път бе представена в Русе и в България. Любителите на високите скорости имаха възможността да се повозят в нея чрез "ринг такси". Състезанието беше открито официално от кмета на Русе Пламен Стоилов.