Българският пилот във Формула 2 Пламен Кралев ще тръгне от 17-а позиция в днешното първо състезание на легендарната писта "Монца", където се провежда третия кръг от шампионата.

Най-бързата му обиколка в първата квалификация бе с време 1:43.342 мин, което е на 1,6 сек след полпозишъна на Джулиън Палмър и пред Наталия Ковалска, Партива Сурешуарен и Аджит Кумар. Класирането на българина в квалификацията е най-доброто му постижение до момента в квалификация с едноместен болид като място и разлика с първия.

В 12:00 часа днес е първият старт на "Монца", който ще бъде предаван пряко по Евроспорт 2. В 18:00 часа е втората квалификация, която ще определи реда за стартиране във втората състезание в неделя.

"Доволен съм, защото чувствам как започвам да свиквам с формулите. Тепърва ще развивам потенциала си. Притеснявам се повече за втората квалификация, в която се активира бууст бутона, който е нещо като KERS във Формула 1 и дава допълнителна мощност, правейки ситуацията по-сложна, защото освен новите гуми, сцеплението и настройките, се намесва и тази система. Но нека видим първото състезание, след това ще мисля за втората квалификация", коментира Кралев.

Състезанието маркира завръщането на Формула 2 на пистата за пръв път от 1973 година, когато серията бе основен подготвящ шампионат за Формула 1, а много от топ пилотите и отборите във Ф1 участваха в него. /БЛИЦ