Лидерът в националния шампионат Пламен Стайков („Мицубиши Ево 9”) не даде никакъв шанс на съперниците си и убедително води в класирането след първия ден на рали „Стари столици”, Шумен. 45-то поредно издание на надпреварата е последен кръг за сезона и в днешния неделен ден Стайков и навигаторът му Рафи Кадир имат нужда единствено да финишират, за да станат новите шампиони на България.

Пред изпълнени до краен предел зони за зрители, отлична организация и прекрасно време, двамата бяха безапелационни вчера, след като спечелиха и четирите специални етапа. Те направиха разлика от 37.7 секунди на Тодор Славов и Петър Илиев („Рено Клио Р3”). Трети в класирането е тандемът Тихомир Стратиев/Добрин Борисов („Ситроен С2 Р2 Макс”) с изоставане от 1:30.01 мин. от водачите.

Стайков призна, че в последния ден от състезанието няма да предприема излишни рискове и ще заложи на по-сигурно каране по пътя към своята първа титла на страната. Неделният ден обаче не започна по най-добрия начин за него. Стайков имаше проблеми със запалването на своето Мицубиши, като едва след няколко несполучливи опита моторът все пак заработи.