Пилотът на Евроком Рали Тим Пламен Стайков (Mitsubishi Lancer Evo 9) бе най-бърз в днешните тренировки на планинско „Раховец“. Рали шампионът остана без конкуренция по трасето и в трите манша, като с всяко качване успяваше да подобри времето си. В първия манш Стайков записа време 02:12.66мин., времето на второто качване бе с около 4 секунди по-добро, а в третия манш планинският шампион за 2013 година спря хронометъра на 02:06.22мин.

Въпреки по-бързият автомобил с втори резултат за деня остана пилотът на АСК Каменов Рали Тим – Любен Каменов (Mitsubishi Lancer Evo 8). Панагюрската надежда бе само с 0.52сек. по-бавен от Пламен, което означава, че утрешното състезание ще бъде много интересно за зрителите. С трето време се отчете Мартин Сурилов от АСК Стари Столици също с Mitsubishi Lancer.

“Очаквам интересно състезание през утрешния ден. Тук трасето е по-специфично и в първия манш бе много хлъзгаво, но с всяко следващо качване отложения каучук подобряваше сцеплението и съответно времената. Днес е само тренировъчен ден и не натисках до край, но утре ще е друго”, бе коментарът на Пламен Стайков след днешния ден.