Пламен Стайков отново излезе начело в класирането на рали спринт Варна 2014. Третият етап – спускането от Виница към Златни пясъци спечелиха Игнат Исаев – Милен Илиев (Октан рали тим) с Мицубиши Лансер Ево9, но само на една десета след тях остана Пламен и оглави класирането.

Трети в етапа бе Крум Дончев, който изостана на 1,1 сек. от Исаев, а след него се наредиха Тодор Славов и Георги Стойков (Булбет рали тим) с Рено Клио R3 и Мартин Сурилов. Изоставането на Сурилов се дължи на изгасване на неговото Мицубиши на обратния завой на Т-образното кръстовище. Там загасна и двигателят на автомобила на Йордан Атанасов – Шкода Фабия WRC.

След Стайков във временното класиране е Сурилов, следван от Крум Дончев. Игнат Исаев мина  на 4-а позиция, като измести от там Йордан Атанасов. Разликата между тях е 3,6 сек. Тодор Славов е н 6-а позиция.

Живко Живков и Виктор Боев от Одесос рейсинг закъсняха за етапа в сервизната зона и не стартира в етапа. Вариант за него е да получи съдийско време, което е най-слабото в негови клас, плюс 1 минута. Той обаче трябва да стартира преди последния състезател.