Пламен Стайков и Рафи Кадир (Шкода Фабия R5) спечелиха рали-спринт Пампорово 2022. Пилотите на АСК Флат-Аут взеха всичките четири етапа в състезанието, а на второ място на 1,10 мин. зад тях останаха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Субару Импреза STI. 

Подиумът допълниха Антон Титов и Александър Спиров (Шкода Фабия R5), които имаха удар в първия скоростен етап, а в последния спукаха гума и останаха на 2,10 мин. зад победителите.

Интересната битка в най-оспорвания клас RC4 спечелиха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Опел Корса Рали 4, които останаха четвърти в генералното класиране пред Никола Мишев и Петър Сивов с Пежи 208 Рали 4. 

В RC5 победи Петър Йорданов и Любка Йорданова с Хюндай i20 Купе, а Иван Иванов и Румен Иванов с Хонда Сивик са първи в НС3. Анджелина Попова, която е само на 18 години, взе купа от организаторите за дебют.

Рали-спринт Пампорово се проведе за втора поредна година с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Община Смолян и СБА. Състезанието бе обявено като асфалтово и по регламент организаторът АФБ бе длъжен да осигури почистено от сняг и киша асфалт.

Ниските и постоянно променящи се температури в стил рали „Монте Карло“ заедно с мъглите бяха предизвикателство за пилотите. От съображения за сигурност преди
началото на първия етап пилотите получиха право да преминат опознавателно по трасето преди да вземат решение с какви гуми да стартират.

 

Пламен Стайков - Рафи Кадир Рали спринт ПАМПОРОВО 2022

Публикувахте от Stefan Draganov в Неделя, 4 декември 2022 г.