От 20 до 22 юни в град Пловдив ще се проведе международната надпревара BULGARIAN STUNT COMPETITION. За трета поредна година състезанието ще събере на една арена най-големите имена от света на Стънта, а организаторите от Българска Стънт Федерация са подготвили много награди и изненади.

Досега домакин на BULGARIAN STUNT COMPETITION бе Велико Търново, но поради големия интерес както от състезатели, така и от зрители, епицентър на събитието този път ще бъде Международния Пловдивски панаир.

До момента заявки за участие са потвърдили близо 60 пилоти, сред които има и 13 български Стънт таланти. Трикратният световен шампион и носител на 3 титли в американските XDL серии Бил Диксън пристига за пръв път в Европа, за да премери сили с двукратния победител в BULGARIAN STUNT COMPETITION и любимец на родната публика Арас Гилиеса от Литва.

Техен конкурент ще бъде Саади Ал Дахери от Саудитска Арабия, който също ще посети за пръв път “Стария континент”. Пак специално за надпреварата идват петима испански състезатели, които ще Ви оставят без дъх по време на цялото си съчетание. За уникалната атмосфера по време на мероприятието ще се погрижи най-известният български Стънтър в чужбина - Мартин Маринов, по-известен като Crazy Martin. 

Майсторски изпълнения и умения за владеене на мотоциклета, атрактивен дрифт с мотори, коли и картинг, море от приятни емоции, награди и солидна доза адреналин - това са само част от причините, които биха Ви накарали да посетите BULGARIAN STUNT COMPETITION.

Състезанието е с общ награден фонд 10 000 евро и ще се проведе в 3 дни, като кулминацията са финалите в неделя. Квалификациите и полуфиналът ще се състоят съответно в петък и в събота и ще отсеят 20-те най-добри Стънтъри, които ще определят победителя в BULGARIAN STUNT COMPETITION.