Последната отсечка на Рали Варна ще реши кой е победител. Преди суперспециалния етап по улиците на града Тодор Славов и Георги Стойков с Рено Клио R3 водят с 8,2 секунди пред Йордан Атанасов и Димитър Спасов с Шкода Фабиа WRC. След шестата отсечка Славов имаше 3,1 секунди аванс пред Атанасов, който успя да намали разликата до 0,8 секунди в седмия етап.

В осмия етап обаче Славов отново даде първо време, следван на 1,1 секунди от Игнат Исаев и Милен Илиев с Мицубиши Лансер Ево 9 и на 7,4 от Атанасов. Така разликата между първите двама стана 8,2 секунди преди последните 3,68 състезателни километри. Исаев и Илиев заемат третата позиция на 14,6 секунди от лидерите.

„Това е максимума на нашите възможности, просто нямаме повече от къде да изцедим и десета. Нямам проблеми с автомобила, като само променяме настройките на окачването в зависимост от конфигурацията на етапа. Радвам се, че въпреки студеното време и дъжда има много ентусиазирани зрители по трасето“, коментира Тодор Славов преди суперспециалния етап.

"В началото на осмата отсечка колата ни отново угасна, но този път успяхме да потеглим по-бързо, обаче пак загубихме време. Не поемаме излишни рискове, ще видим какво ще стане на финала. Двата етапа бяха сухи, което беше окачвано за нас”, каза Йордан Атанасов.