На 79-годишна възраст в Италия почина Марио Манучи, двукратен победител в Рали Монте Карло и навигатор на шампиона в това състезание през 1972 и 1975 г. Сандро Мунари.

Кариерата на Манучи първо започва като пилот, след това от 1968 г. като постоянен навигатор. Качествата на Марио са причината той да бъде поканен от Ланча, за да бъде ко-пилот на Сандро Мунари. В тандем, двамата с него записват най-големите си спортни успехи.

Като навигатор на Мунари, кариерата на Манучи съвпада напълно със старта на кариерата на Ланча Стратос през 1972 г. Две години по-късно Мунари/Манучи печелят Рали Сан Ремо с дебюта на Стратос-а веднага след хомологацията на автомобила. След това идва победата на двамата и в канадското състезание от програмата за сезона.

Мунари и Манучи печелят Монте Карло на борда на Ланча Фулвия, а през 1975 – двамата са първи на борда на Ланча Стратост, пише bgnrc. Към забележителните спортни успехи на Манучи трябва да се добави и успехът му в Монте Карло 1980 г., когато е навигатор на Атилио Бетега с ФИАТ Ритмо, когато двамата печелят енид от специалните етапи на Старата госпожа.

За две години Марио Манучи работи в администрацията на Ланча Тим, след което се връща на терена през 1978 г., за да бъде навигатор на своя успешен пилот в ФИАТ Абарт 131. Края на кариерата на Марио Манучи беше, след като в последните години той работеше като консултант за дългодистанционните ралита.