Бившият собственик на отбор във Формула 1 Тед Толман почина на 86-годишна възраст. Той е получил сърдечен удар в старчески дом във Филипините. Толман е човекът, който дава шанс за дебют на в най-престижните автомобилни състезания на легендарния бразилец Аиртон Сена, който след това три пъти спечели титлата във Формула 1.

Между 1981 и 1985 година Толман Моторспорт участва в общо 70 Гран при състезания. След това отборът е закупен от Бенетон, а в момента оперира под името Алпин.

Сена се присъединява към Толман Моторспорт през 1984 година и още в първия си сезон във Формула 1 записва три подиума, което му осигурява преминаване в Лотус. В Гран При на Монако, което се провежда под проливен дъжд, бразилският новобранец достига до второто място, като така носи най-добрия резултат на Толман Моторспорт от основаването на отбора.

"Натъжен съм от новината за смъртта на Тед Толман. Той даде толкова много на Формула 1 и неговото наследство ще остане в историята на нашия спорт", заяви президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.