На 24 февруари във Варна ще се проведе специален рок концерт, организиран от група "DeatMag", който има за цел да набере средства, за да бъде подпомогната кариерата на българския пилот Никола Цолов, който се стреми да кара за втора поредна година във Формула 3. 

Оказва са, че членовете на "DeatMag" - Мариела Йовчева (вокали), Цветан Чорбов (бас), Никола Шипошки, Лъчезар Бозевски, Мартина Геленова (китара) и Йоана Иванова (барабани) са големи фенове на Ф1 и имат желание да помогнат на Никола в стремежа му да стане първия българин, участвал в най-престижния автомобилен шампионат.

"Аз и групата сме големи фенове на Формула 1. Още от самото начало това се появи като наш общ интерес. Гледахме състезанията, е... някой се радват повече, други не толкова. Началото на групата ни беше, когато Никола стартира кариерата си. Следим неговото развитие с огромен интерес. В момента, в който видяхме, че той събира средства, си казахме - това е възможността да му помогнем да сбъдне мечтата си. Това е начин да покажем доброто в нас и да се развием като група, защото е голям проект", разказа пред БНР барабанистката Йоана Иванова.

"С концерта във Варна на 24 февруари искаме да съберем средства, така че Никола Цолов да може да продължи кариерата си. Цените на билетите са 15 лева. С този проект искаме той да започне втория си сезон във Формула 3. Надяваме се там отново да покаже на какво е способен и да бъде само в челните позиции, да се бори за подиуми, за победи. Искаме възможно най-скоро той да постигне целта си и да стане първият българин във Формула 1. Досега не сме имали възможност да се срещнем лично с Никола, но се надявам това да се случи скоро", добави тя.

Йоана Иванова каза още, че любовта на групата към Формула 1 е причината да създадат и песен, посветена на най-бързия автомобилен шампионат на планетата.