Едно от популярните имена във Формула 1 Роберт Кубица от тима на Уилямс потвърди, че напуска най-престижната моторна надпревара след края на сезона. 34-годишният поляк спечели само 1 точка през настоящата кампания преди последния кръг в Абу Даби тази неделя.

"Аз вече съм взел своето решение, но на този етап все още не искам да разкривам подробности. Нещата не са така лесни и трябва да се преценят от всички страни. Искам да обединя няколко програми и серии. За това трябва да се водят преговори и да се направят компромиси. Но всичко засега върви по план. DTM (Шампионат на германски туристически автомобили)? Би било добро предизвикателство за мен, защото това е най-трудния шампионат в Европа заедно с Формула 1", сподели Кубица.

Полякът се завърна във Формула 1 през 2018 година като резервен пилот в Уилямс, след като през февруари 2011 година претърпя тежка катастрофа на автомобилното рали на Андора и дълго време се възстановяваше. Кубица има една победа във Формула 1 през 2008 година в Гран при на Канада, както и 12 класирания на подиума.