Белгийският мотоциклетист Ерик Паланте стана поредната жертва на рали “Дакар”. Той беше открит мъртъв по време на петия етап на състезанието в Аржентина. Причините за смъртта на 50-годишния пилот все още се изясняват. Паланте участва в ралито за 11-и път.

Той не се е прибрал в базовия лагер в края на вчерашния етап. Паланте е бил намерен мъртъв рано днес от спасителните екипи на 143-ия километър на етапа между градовете Чилесито и Тукуман. Етапът беше съкратен, защото много от участниците не са успели да намерят пътя през пясъчната буря.

По-рано днес загинаха и двама журналисти. Автомобил с представители на местните медии се обърна и падна в пропаст, което доведе до фаталния край. Загинаха 19-годишният Агустин Игнасио Мина и 51-годишният Даниел Едуардо Амброзио.

Полицията съобщи още, че Мина е отразявал ралито за списание по мотоциклетизъм, и Амброзио е фен на моторните спортове. Още двама души са получили сериозни травми, но имената им не се съобщават. Рали "Дакар" почти всяка година взима жертви. През 2013-а загина френският мотоциклетист Тома Буржен, както и двама фенове.