Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен беше наказан броени дни преди провеждането на Гран При на Сингапур. Нидерландският пилот на Ред Бул научи, че ще трябва да положи обществено полезен труд заради използването на циничен речник.

На вчерашната официална пресконференция Верстапен нарече "ш*бана" колата си от Гран При на Азербайджан миналата седмица.

След това беше привикан пред стюардите, за да обясни избора си на думи. Той се е оправдал с факта, че е израснал в обстановка, където използването на подобен език е нормално. Освен това пилотът на Ред Бул подчерта, че английският не му е роден език.

Комисарите отчетоха този факт, но на свой ред добавиха, че пилотите във Формула 1 трябва да са модели за подражание и да внимават с изказа си пред публика, когато не са под напрежението на състезателните ситуация. След това Верстапен се извини за поведението си.

Това не е първият случай, в който тази тема се дискутира и на база предишни примери идва наказанието Верстапен. За втори път в своята кариера той ще трябва да положи общественополезен труд.

Предишният случай беше след саморазправа с Естебан Окон след Гран При на Бразилия през 2018 година. Тогава Верстапен загуби наглед сигурна победа, след като беше ударен от Окон.