Над 6000 билета вече са продадени за финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос фрийстайл – “Night of the jumps”. Грандиозното шоу ще се състои на 14 декември в зала „Арена Армеец”. Официалното откриване е от 19 часа.
 
Както и в предишните години, така и сега зрителите ще имат възможността да изживеят изключителни емоции с едно от най-зрелищните състезания в света на моторните спортове. Допълнителна интрига и адреналин внася фактът, че световният шампион за 2013 година ще бъде определен именно в София. Лидерите в генералното класиране – французинът Давид Риналдо и Либор Подмол от Чехия са разделени само от една точка, а шансове да им обърка плановете има любимецът на софийската публика Реми Бизуар от Франция.
 
След една седмица, на 11 декември, започва и поставянето на специализираната настилка, като подготовката на трасето трябва да се извърши за по-малко от 48 часа.
 
Освен състезателния елит в този спорт, у нас ще пристигат и ръководители на редица европейски и световни федерации, начело с президента на комисията по мотокрос и супермото Волфганг Сръб.
 
Българската федерация по мотоциклетизъм направи жест към студентите от Национална спортна академия „Васил Левски”, катедра "Авто мото", като им осигури 60 пропуска за шоуто. Студентите от Университета за Национално и Световно Стопанство пък получиха 100 билета, осигурени от Корпоративна търговска банка, която активно помага на родния спорт през последните години.
 
Все още има свободни билети, като всеки един от зрителите в залата ще има възможността да участва в томбола и да си тръгне от „Арена Армеец” не само с положителни емоции от страхотните изпълнения, но и с чисто нов автомобил Great Wall Hover 6, предоставен отЛитекс Моторс.