Управата на Формула 1 пренареди класирането на Гран При на САЩ, след като декласира Естебан Окон от Форс Индия и Кевин Магнусен от Хаас. Двамата завършиха съответно осми и девети, но бяха дисквалифицирани заради нарушаване на правилата за използване на гориво.

Маршалите на състезанието са установили, че Магнусен е използвал повече от разрешените 105 литра бензин. Окон пък е превишил лимита за първата обиколка.

Дисквалификациите пренареждат класирането и това означава, че Серхио Перес от Форс Индия се изкачва на 8-о място, а Брендън Хартли от Торо Росо е 9-и. Маркус Ериксон (Заубер) се придвижва на последното място, даващо точки - 10-ото.

Ромен Гросжан от Хаас също е наказан, тъй като е предизвикал катастрофата с Шарл Льоклер от Заубер. Така френският пилот ще трябва да стартира в следващото състезание в Мексико с три места по-назад в стартовата решетка.

Гросжан е заплашен и от възможността да пропусне един старт от шампионата. Към момента той има 10 наказателни точки, а ако те станат 12 в следващата една година, следва отстраняване за едно състезание.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1