Световният шампион от Франция Себастиен Ожие с Фолксваген Поло и испанецът Дани Сордо с Хюндай записаха асболютно равни времена – 1:29,00 минута на дългата 1,5 км специална отсечка на старта на рали Аржентина, кръг от световния рали шампионат (WRC). Трети със само една десета от секундата изоставане е От Тенак от Естония с Форд Фиеста.

„Загубих една секунда след един скок. Етапът за време бе сензационен, имаше много зрители и великолепна атмосфера”, коментира доволен Ожие, който е водач във временното класиране на WRC и се надява да запише поредния рекорд за историята.

Ако спечели рали Аржентина, той ще направи „Голям шлем“ - победа във всяко от състезанията в календара. Ралито в Аржентина е единственото, на което не е триумфирал в блестящата си кариера. Досега в актива му първите места са 34, а за първи път стъпи на най-високото стъпало през 2010 година в Португалия. Освен това и Фолксваген би записал 13-и пореден успех и ще бъде първият производител, непобеден в рамките на цяла година.