Тимът Формула 1 Мейнър Маруся беше привикан от стюардите на Гран При на Австралия, за да даде обяснение за пропуснатото участие в квалификацията за място в утрешния старт на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн.
 
Отборът успя да получи финансиране в последния момент и да потвърди участието си през сезона във Формула 1. Мейнър Маруся доби обяви Уил Стивънс и Роберто Мери за пилоти в първите състезания на годината.
 
Тимът участва с модернизирана версия на миналогодишния болид на Маруся, а двигателите са на Ферари. Отборът обаче не участва в нито една от свободните тренировки в Мелбърн и в квалификацията за място.
 
Срещата между стюардите и ръководството на Мейнър Маруся вече е приключила, но беше съобщено, че писмено изявления за резултата от разговорите ще има едва утре.
 
„Знаехме, че има много малък шанс да участваме в квалификациите. Причините за това са комплексни, още повече, че съвременните коли във Формула 1 са много сложни. За три седмици трябваше да направим болид според правилата за 2015 г., но нямахме време да оправим цялата електроника. Тази сутрин към 4:00 часа стана ясно, че няма да може да участваме в квалификацията“, заяви генералният директор на тима Джон Буут.