Проблемите на Макларън в началото на сезон 2013 г. се дължат на факта, че екипът работи с недостатъчно опитен пилот в лицето на Серхио Перес, който дойде на мястото на Люис Хамилтън, твърди Джон Уотсън. Бившият пилот от Формула 1 смята, че на екипа от Уокинг е трудно да замести световния шампион за 2008 г. Перес е с два сезона в Гран при зад гърба си – дебютната му състезателна година в Макларън е общо трета в F1 кариерата му.

”Ред Бул имат двама пилоти със сериозен опит, същото важи за Ферари и Мерцедес. Макларън изглежда разполагат с един и половина. Привличането на Перес на мястото на Хамилтън накара мнозина в падока да повдигнат изненадано вежди. Според мен повечето наблюдатели ще кажат, че той е добър в един бърз тур, но качеството на представянето му в състезания не е толкова ясно”, заяви Уотсън цитиран от Clubs1.bg.

23-годишният Перес спечели три подиума през 2012 г. – в Малайзия, Канада и Италия. В първите си два старта с Макларън той взе едва 2 точки, за деветата позиция на пистата Сепанг, като екипът се бори да настрои оптимално новия си автомобил МР4-28.

Съотборникът му Дженсън Бътън има подобни грижи и активът му също е едва два пункта. Според Уотсън обаче основна причина за проблемите е неопитността на мексиканеца.

”Миналия сезон направи няколко страхотни надпревари, но все още не съм наясно каква информация и каква стойност добавя той към тима. С много добър автомобил Перес може да блесне, но за мен истински състезател е този, който е в състояние да извлече нещо от болид на недостатъчно добро ниво. Преценката дали Перес може да го стори тепърва ще бъде направена. Големите отбори имат предимството на огромния опит и множество победи зад гърба си – в това отношение според мен Макларън губят, поне в краткосрочен план. Смятам, че разполагат с инфраструктурата и хората да коригират проблемите. Но първо трябва да открият къде точно се корени проблемът им. В момента не знам дали са наясно”, допълни Уотсън.