Пистата „Силвърстоун“, която приема Гран При на Великобритания във Формула 1, има нов собственик. Вестник „Индипентът“ твърди, че Бритиш Рейсинг Драйвърк Клъб (BRDC) е продал трасето на неизвестен инвеститор. Счита се, че новият собственик е фирма за недвижими имоти, която има намерение да построи бизнес парк до пистата.
 
„Сделката е сключена. Не знам името на купувача и нямам информация по условията на договора, но съм абсолютно категоричен, че има сделка. Мисля, че има споразумение договорът да не бъде обявяван до следващия месец“, твърди член на BRDC пред изданието.
 
Вероятно сделката е част от плановете за развитие на площите около „Силвърстоун“, в които са включени три хотела, парк за нови технологии и подобрени условия за зрителите. През 2011 г. На пистата бяха направени последните големи ремонти, като да 27 милиона паунда бяха построени нови боксове и питлейн. „Силвърстоун“ има договор за домакинство на Гран При на Великобритания до 2027 г. Преди година председателят на BRDC Стюърт Рол обяви, че организацията търси 150 милиона паунда срещу продажбата на цялата или част от пистата.