Пилотът на Ред Бул Серхио Перес спечели квалификацията за Гран При на Маями във Формула 1 и късно тази вечер ще стартира от полпозишън в Гран При на Маями. Мексиканецът направи най-бързата си обиколка за 1:26,841 минути.

Световният шампион Макс Верстапен (също състезател на Ред Бул) ще потегли от девета позиция на решетката, след като не успя да направи бърза обиколка в третата сесия. Причина за това беше катастрофата на Шарл Льоклер от Ферари. Верстапен даде най-доброто време за цялата квалификация - 1:26,814 минути във втората част.

На втора позиция на стартовата решетка ще застане Фернандо Алонсо с Астън Мартин, изостанал на 0,361 секунди зад Перес. Трето място зае Карлос Сайнс-младши с Ферари (1:27,349).

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън направи най-лошата квалификация в кариерата си. Британският пилот на Мерцедес не успя да се класира за третата част от сесията и ще стартира от 12-о място. Хамилтън обвини своя отбор за провала си. Според него е пратен на пистата в неподходящ момент, когато има твърде много коли по трасето.