Блокирани спирачки на състезателното "Субару" са най-вероятната причина за трагедията в планинското рали "Благоевград", където загина един от участниците - състезателят от София Георги Георгиев, информира "Труд". Както вече стана ясно, управляваният от 49-годишния пилот автомобил се удари в бетонна стена в село Делвино и той издъхна.

По време на втората си тренировка - към 16:30 часа, Георгиев финиширал преди самото село, преминава финала и най-вероятно заради блокирани спирачки колата му се завърта надясно и се удря в бетонна стена откъм мястото на шофьора. Пилотът издъхва на място.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На трасето е имало медицински екипи и огнеборци, които веднага са били на мястото, но за съжаление мъжът вече е бил мъртъв.

Георги Георгиев е състезател на "АСК Грийн Фокс Моторспорт" от София.

По-рано днес бе даден официален старт на планинско изкачване „Благоевград” 2021. Събитието бе уважено от Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България, главният секретар на Автомобилната федерация на България - Калоян Станчев, Елвис Георгиев - председател на техническата комисия на федерацията и др. 

След трагедията логично ралито беше прекратено.

Припомняме, че последният смъртен случай в автомобилно състезание у нас беше през 2017 година, когато по време на Рали "Твърдица" живота си загуби пилота Тодор Славов от Варна.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на трагично загиналия Георги Георгиев.

Кадри от откриването на състезанието (Снимки: Община Благоевград):