Първият кръг от шампионата V2 Challenge Bulgaria ще се проведе тази събота на писта „Дракон” - село Калояново. Стартът на състезанието с автомобили VOLKICAR ще бъде даден в 13:00 часа, а финалът е предвиден за 14:00 ч. Трасето, през което трябва да минат пилотите е с дължина 50 състезателни километра и е подготвено с предизвикателства за професионалисти.

V2 Challenge България се провежда в три кръга, като победителят получава парична награда от 1000 лв. Най-добрите пилоти, участвали в шампионата, ще имат възможността да покажат уменията си редом до професионалистите в състезанията V1 Challenge България.

Организаторите на V1 Challenge България разработиха V2 Challenge България специално за непрофесионални пилоти, желаещи да развият уменията си и да предизвикат себе си в ново начинание. Състезанията са предназначени за любители на автомобилните спортове с опит в дисциплини като Гимкхана, Картинг и др. Шампионатът е подходящ и за всички, които не са се състезавали професионално до сега и не притежават лиценз. Всеки записал се участник получава професионално обучение, предварителни тестове на спортния автомобил VOLKICAR и инструкции за пилотиране в състезателна среда, съобразени с противниците и трасето.

Техническа информация за спортните автомобили Volkicar:
Иновативните шампионати се провеждат със специално произведените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. VOLKICAR има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 НР, секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. VOLKICAR притежава тръбно шаси, като окачването  е специално проектирано.

Допълнителна информация за V2 Challenge Bulgaria:
V2 Challenge е състезание с обучаваща цел за непрофесионалисти, които искат да се подготвят за професионални шампионати и е идеалният преход от любителското към професионалното състезаване. Всеки навършил 16 години и притежаващ силен състезателен дух, може да заяви участие.