Тимът на Ферари спечели първи двоен подиум за 2013 г. във Формула 1. Фернандо Алонсо спечели Гран при на Испания, а Фелипе Маса завърши трети. Шефът на Скудерията Стефано Доменикали бе много щастлив от резултата.

“Беше много напрегната надпревара, в която и най-малката подробност можеше да доведе до сериозна разлика. От тази гледна точка се справихме чудесно с „прочита“ на състезанието – тоест с управлението на гумите и избора на моментите за спиранията в бокса. Мога да кажа, че екипът инженери не допусна никаква грешка. Мисля, че това се дължи на Пат Фрай, въпреки че той отсъстваше от питуола (техническият директор бе откаран в болница в събота, където му бе направена спешна апендектомия - б.р). Тези спечелени в Барселона 40 точки са особено важно. Фернандо направи великолепно бягане, в ключовите моменти агресивно, бе консервативен, когато трябваше да поддържа лидерството си, печелейки аванс спрямо основните си съперници”, коментира още Доменикали, цитиран от clubs1.bg.

“Да стартираш девети на тази писта и да се качиш на подиума никак не е лесно. Фелипе участваше в битката от самото начало и резултатът му е напълно заслужен. След случилото се в квалификацията, това бе най-доброто, на което можехме да се надяваме. Удържахме ситуацията срещу силни опоненти, но знаем, че има много какво да подобрим в колата си за съботните следобеди, ако искаме да стартираме от по-предни позиции, както сме споменавали многократно досега”, добави още шефът. Той и пилотите получиха поздравленията на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло още преди да се качат на подиума на Каталуния./БЛИЦ