38-ото издание на най-старото автомобилно рали на територията на пловдивска и пазарджишка област - Рали Хеброс, е под въпрос заради рекет от страна на Община Куклен.

Надпреварата трябва да стартира в петък (31 август) с шейкдаун за настройки на колите на кариерата край Брестовица, а състезателните дни са на 1 и 2 август. Кметът Димитър Сотиров е поискал 15 000 лева гаранция от организаторите за евентуални нанесени щети от автомобилите по отсечката, през която ще има състезателен етап, информира plovdiv24.bg.

"Като минат ралитата знаете ли какво ще стане?", попитал кметът Сотиров.

Решението за искането на гаранция е взето вчера на общинския съвет, а организаторите са силно затруднени с намирането на пари, които най-вероятно после няма и да им бъдат върнати.

"Самата отсечка от Куклен до Гълъбово е построена с пари по САПАРД, но е в лошо състояние и е направена по грешен начин. Даже е трябвало да бъде съкратена, поради възникване на свлачище", каза днес техническият директор Галина Кирова.

"Ако всички осем общини ни поискат по 15 000 лева какво ще стане? Целият ни бюджет е 120 000 лева. При такова отношение Рали Хеброс ще изчезне, а пловдивчани ще слушат чалга и ще ядат кебапчета", каза още организаторката.

Общо 31 състезатели са подали заявки за участие в тазгодишното издание на Рали Хеброс. /БЛИЦ