Стартът и финалът на четвъртото рали от шампионата за Купата на ФИА за Източна Европа – Рали Сливен, ще бъдат на стадион "Хаджи Димитър". Надпреварата ще се проведе от 3 до 5 септември.

Организаторите на ралито информираха, че кметът на града Йордан Лечков им е разрешил колите да потеглят и да финишират на пистата на стадиона.

Церемонията за откриването на юбилейното 30-о издание на Рали Сливен е в петък - 3 септември.

Този вариант е бил предпочетен заради възможността на церемонията на юбилейното издание на състезанието да присъстват максимален брой хора от най-автомобилния град в България. Първоначалната идея е била рампата за старта и финала да бъде изградена пред самия хотел "Спорт палас", в който е и устроен щаба на състезанието. Както е известно, преди месец стартът на световното Рали България бе устроен на пистата на самоковския стадион "Искър". Подобна практика бе възстановена след дълги години, когато първо на колодрума в Сливен, а след това на такова спортно съоръжение във Видин стартираха едноименните автомобилни гонки.

"Така този старт от европейския регионален шампионат и пето рали от надпреварата на България, ще се превърнат в най-компактно организираната надпревара не само за годината, а и изобщо измежду всички български ралита", заяви директорът на ралито Тодор Чанев.

Очаква се за откриването на ралито на стадион "Хаджи Димитър" да присъстват над 10 000 зрители. Те ще имат възможност да проследят пълна обиколка на автомобилите през пистата край игрището, когато екипажите ще бъдат представени на публиката.

Старт-финалната акра на 30-ото юбилейно издание на надпреварата ще бъде монтирана пред главната трибуна на стадиона. /БЛИЦ