За втори път в рамките на една седмица състезание от родния автомобилен шампионат чупи рекорд за най-голямо участие на екипажи. След като в събота и неделя в планинското Българка над Сливен се събраха 43-ма пилоти, този петък и събота в Шумен ще бъдат 33. Предишният рекорд за годината принадлежеше на перфектния сливенски старт от рали шампионата, който бе спечелен от Крум Дончев.

Рали Стари Столици трябваше да бъде второто състезание за сезона, но още по време на Траянови врата стана ясно, че стартът ще бъде отложен за края на септември. Причината е големият ремонт, който тече в града.

"Градът е разкопан. Няма улица, на която да не се сменят водопроводните и канализационни тръби. Тръгваш сутрин и не е ясно дали като се върнеш, ще можеш да си паркираш колата или дали ще стигнеш до къщата си", коментираха пред bgnrc от Шумен.

Една от изненадите в предварително заявените участници е, че към групата на големите N4 се е присъединил Кирил Тодоров. Каращият досега в N3 пилот на Октан Рейсинг Тим ще се пусне с Мицубиши Лансър Ево 9. За шуменския старт Киро е сменил и навигатора, и своя клуб. В Стари столици той ще представлява Боила Авто Мотор Спорт.

За второ поредно рали от групата на N4 отсъства екипажът на М-Тел Рали Тим Ясен и Дилян Попови (Мицубиши Лансър Ево 9). Първият пропуск за шампиона за 2005-а от много години насам бе Рали Сливен. След пауза от три ралита на терена се връща варненецът Искрен Маринов. За разлика от старта на сезона обаче пилотът на ИКИ Рейсинг сега ще има за навигатор Петър Сивов.

Така в N4 има седем коли, две от които на шампиона Крум Дончев (Дончев спорт) и Димитър Илиев (Виваком Рали Тим). Автомобилите им са от категорията S2000. Така от началото на сезона в този клас за първи път ще се съберат пет класически "eн-четворки" и два "супера". /БЛИЦ