Деветото издание на Рали Твърдица, което тази година е с разширен маршрут и минава в Еленския балкан, държи рекорда по най-голям брой заявки.

Организаторите съобщиха за БЛИЦ, че кандидатите да се впуснат във вълнуващата надпревара са 26 екипажа. Сред тях очаквано са автомобилните ни асове Крум Дончев и Димитър Илиев.

Ако всички минат през административния и техническия контрол без проблеми, най-младото от родните състезания - Рали Твърица - Елена 2013 ще бъде най-посетеното рали от началото на сезона.

В Хеброс екипажите бяха 25, на Рали България 19, а както е известно, надпреварата в Сърбия се провали и не се брои за класирането.

Церемониалният старт на Рали Твърдица - Елена 2013 ще бъде в събота в 17:30 часа на площад "Свобода" в Твърдица, като след това се предвижда преминаването през специален етап "Детелината" в града.

В неделя пилотите ще преминат три специални етапа от Твърдица към Елена, където ще пристигнат около 10:50 часа. В Елена ще има двучасова пауза и регрупинг. Следва специален етап Елена - Твърдица, чиято дължина е 29,2 километра. Финалът на ралито ще бъде в 16:40 часа.

tv_zaqvki.jpg