Пилотът на Лотус Кими Райконен сподели очакванията си от предстоящото Гран при на Канада. Според него това състезание ще е изключително интересно и непредвидимо, тъй като пистата “Жил Вилньов” си има своите особености.

”В Канада всичко може да се случи. Печелил съм там, но съм имал и много проблеми. Състезанието е пълна лотария. Климатът се сменя много бързо, появяват се коли за сигурност... дори може да те ударят докато чакаш зелената светлина на светофара”, коментира Райконен, като припомни инцидента предизвикан от Люис Хамилтън през 2007 година.

”Истината е, че обичам такива писти. В Канада трасето е от типа газ-спирачка, но за успешното представяне трябва много прецизно да се направят настройките на болида. В противен случай може да се стигне до прегряване на спирачките или други проблеми. С подходящата кола квалификацията не е толкова важна, тъй като има доста места за изпреварване”, обясни Райконен.

Той бе категоричен, че разликата между него и Себастиан Фетел във временното класиране не го притеснява.

”Все още сме в началото на сезона и 21-точки не са непреодолима разлика. В края те могат да оказват влияние, но за сега Фетел не е избягал далеч напред”, добави Ледения.