Световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен за пореден път сподели, че няма представя къде ще се състезава през 2012 година.

Финландецът напусна Формула 1 след края на сезон 2009 и предприе ново предизвикателство в състезателната си кариера, преминавайки в отбора на Ситроен в Световния рали шампионат (WRC). Въпреки това името на Райконен непрекъснато се свързва с евентаулното му завръщане във Формула 1. През миналата година упорито се шумеше, че силен интерес към пилота проявява Рено, макар и в тази посока да не се стигна до нищо съществено.

"Не зная. Дори и да ме попитате едно и също нещо по стотици различни начини, отговорът винаги би бил един и същ. Ако аз не зная, то бъдете сигурни, че и никой друг не знае", отговори Райконен на въпрос дали би се завърнал във Формула 1.

Това лято „Айс Мен” се пробва и в машина от американските серии NASCAR, като вече получи покана да продължи с участието си в тях. Самият той обаче не е убеден, че и това е най-доброто за него в бъдеще. /БЛИЦ