Финландският пилот на Лотус Кими Райконен е убеден, че през този сезон ще може да се бори за титлата във Формула 1. Оптимизмът му се дължи на завоюваното трето място при пилотите през 2012 година и на хакта, че в старта за Гран при на Абу Даби донесе първата победа за тима от 2008 година насам.

“Показахме, че отборът е конкурентен. Това е заложено и в историята му. Нищо от това, което видях миналата година, не ме кара да се съмнявам, че още една титла е възможна. Разбира се, конкуренцията е силна, всички искат спечелят. Нашият отбор е побеждавал останалите и преди, нищо не му пречи да го направи отново", коментира Райконен при представянето на колата за 2013 година.

Неговият съотборник Ромен Гросжан обещава да се представи по-добре този сезон в сравнение с 2012. Независимо от многобройните инциденти, които претърпя Гросжан през изминалата година, Лотус решиха да му дадат още един шанс.

"Всички очакват да видят дали мога да бъда последователен - нещо, което ми липсваше миналата година. Знам го и ще направя всичко възможно да докажа, че съм способен да постигам целите си. Много искам през следващия сезон възможно най-често да излизам от колата, мислейки си, че съм свършил добра работа", обясни французинът.