Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен се изказа доста скептично за новия симулатор, в който Лотус инвестира сериозни пари. Според финландеца машината няма да има съществен принос за подобряването на представянето на пилотите.

“Симулатори се използват от всички отбори във Формула 1, но аз никога не съм им бил голям привърженик. За мен те са ненужни и излишни. Те не дават онова усещане, което получаваш от карането по пистата. Сигурно можем да направим много неща, за да научим трасетата по-добре, но не мисля, че симулаторът ще промени нещата особено. Истината е в тестовете на асфалт, а не в електронните игри", коментира Райконен.

Той обаче изрази оптимизъм за бъдещето на Лотус.

"Целият отбор трябва да работи заедно. Много хора са замесени в това и няма как да постигнеш нещо сам. Всичко е в отборната работа и общата цел, към която се стремим. Винаги трябва да се опитваме да правим най-доброто, на което сме способни. Важното е, че имаме хубава атмосфера в екипа и трябва да продължим да я поддържаме. Ако запазим отношенията от миналата година нещата ще се подобрят", завърши Райконен.