Попълнете търсена ключова дума или фраза

Разкриха защо Райконен прегази механик на Ферари в Бахрейн

https://blitz.bg/sport/motorni/razkrikha-zashcho-raykonen-pregazi-mekhanik-na-ferari-v-bakhreyn_398136.html Blitz.bg/Sport

Грешка в сензора за смяна на гумата е причината за инцидента

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

Финландският пилот на Ферари Кими Райконен е прегазил механика си при смяната на гуми по време на Гран при на Бахрейн от Формула 1 миналата неделя заради грешка в сензора, разкри „Аутоспорт”.

Айсмен сам заяви след състезанието, че лампичката, която му дава сигнал за тръгване, е светнала зелено, а механикът Франческо Чигарини е бил пред гумата. След инцидента Чигарини е със счупен крак на две места и все още се възстановява в Бахрейн.

Лампичката на сензора дава зелен сигнал, когато сензорите на четирите гайковерта дадат сигнал за успешна смяна на гумата. Във въпросната ситуация колегата на Чигарини, използва гайковерт за сваляне на старата гума, но тя не се откача. Прави се втори опит, който е приет от сензора като успешен за слагане на нова гума. Така и четирите сензора на гайковерта дават сигнал за успешна работа и лампичката на Райконен светва в зелено.

„Грижим се това да не се случва повече. Сигурността на нашите хора е от първостепенно значение”, коментира шефът на Скудерията Маурицио Аривабена, който обеща сензорите да бъдат преработени още за Гран при на Китай тази седмица.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1

Още по темата

Коментирай

1 Коментар