Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикардо доминираха по време на първата тренировка преди Гран При на Малайзия. Холандецът направи най-добрата си обиколка на пистата „Сепанг“ за 1:48,962 минути.

Той се оказа с 0,757 секунди по-бърз от австралийския си съотборник. Рикардо беше единственият, който се доближи на по-малко от секунда зад Верстапен.

Трето време даде Фернандо Алонсо с Макларън. След испанеца се наредиха пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел. Следват Люис Хамилтън и Валтери Ботас от Макларън.

Началото на сесията беше отложено с половин час заради проливния дъжд и се изчака, докато условията станат благоприятни за провеждането на тренировката.

Новобранците се представиха впечатляващо при първия си досег с болиди от Формула 1 в състезателна обстановка. Французинът Пиер Гасли, който замени Данийл Квят в Торо Росо за стартовете в Малайзия и Япония, даде седмо време. Лидерът в класирането на Формула 2 Шарл Льоклер (Монако), който кара за Заубер записа 16-и резултат, като беше с 0,3 секунди по-бърз от титуляра в тима Паскал Верлайн.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1