Ръководството на Ред Бул е вдигнало мерника на пилота Марк Уебър. Очаква се 2013 година да е последната, в която австралиецът ще кара болид на червените бикове, а от следващия сезон той ще бъде освободен.

За това намекна съветникът в тима на Ред Бул д-р Хелмут Марко. Повод за недоволството срещу Уебър стана последния стар за миналия сезон в Бразилия, когато трябваше да се реши спора за титлата между пилота на Ред Бул Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо с Ферари. Тогава Уебър не е помогнал достатъчно на съотборника си, убедени са в щаба на червените бикове. Марко призна и че най-вероятно мястото на Уеблър ще заеме Нико Хюлкенберг.

“Марк не действаше отборно на „Интерлагос“. Що се отнася до Нико - преди няколко години той бе в листата с кандидати за младежкия ни отбор, но още тогава той имаше основен спонсор, с който не искаше да се раздели“, коментира Марко.

В момента Уебър има договор с Ред Бул до края на 2013 година, а Хюлкенберг е обвързан за следващата година с Форс Индия. За това евентуална рокада може без проблем да се направи в края на годината.