От екипа на Ред Бул спряха Себастиан Фетел преди прибирането в бокса след последната бърза обиколка в квалификацията в Абу Даби. Впоследствие световният шампион получи наказание, защото в колата му не бе намерено достатъчно гориво, според предписаното в регламента. Така той ще стартира от бокса, на последната позиция, в Гран При на Абу Даби, което започва в 15:00 часа.

„Това е много неприятно и разбира се, че сме ядосани“, заяви тим шефът на Ред Бул Кристиян Хорнер.

„Проблемът се появи в обиколката на прибиране в бокса. Указанията на Рено бяха еднозначни. Те настояха да изключим веднага двигателя, заради проблем, който са открили в горивната система. Това и направихме. От ФИА приеха, че става дума за технически проблем, както бе потвърдено и от Рено. За съжаление в регламента пише, че трябва да има поне литър. Изстискани бяха обаче само 850 милилитра. Така че наказанието е тежко, но справедливо. В Рено бяха убедени, че в резервоара има повече гориво. Затова изтеглихме колата от закрития парк, за да проверим. Съкрушително е. Трябва да изследваме резервоара, за да разберем от къде идва проблемът. Работим съвместно с Рено по намирането на проблема. Те бяха тези, които ни казаха колко гориво да сипем. Бяха доволни от количеството. Но за съжаление поради някаква причина се случи това“, добави Хорнер.

"Трудно е да се каже какви ще са последиците в битката за титлата. Имаме дълго състезание пред нас и има възможност. Ще атакуваме и съм сигурен, че Себастиан ще покаже на всички защо е голям пилот. И преди е правил страхотни състезания от дъното на колоната, затова не се съмнявам, че може да го направи отново", категоричен е шефът на Ред Бул.