Отборът на Ред Бул планира след аферата с гумите около Мерцедес подобен тест, какъвто „сребърните стрели” са направили с доставчика „Пирели” в Барселона.

Босът на австрийския тим Кристиан Хорнер е изпратил писмо до ръководителя на състезанията във Формула 1 Чарли Уайтнинг и го е помолил за детайлно обяснение, при какви условия един подобен тест би бил легален, съобщава Autosport.

След малката санкция за Мерцедес Хорнер иска да знае дали е разрешено да се проведе такъв тест с актуален болид от Формула 1. Така Ред Бул би могъл да събере важни данни, които ще му помогнат в битката за титлата до края на сезона.

В досегашния правилник е записано, че подобни тестове са напълно забранени. „Пирели” обаче планира още два теста за развитието на гумите, които ще бъдат използвани през 2014 година. Всички отбори са поканени да вземат участие в тези тестове.

От Ред Бул са особено заинтересовани от тези тестове, след като конкурентите от Мерцедес се измъкнаха с малко наказание от Международния трибунал на ФИА.