Спиране в бокса на отбор от Формула 1 за смяна на гуми може да отнеме по-малко от 2 секунди. Това обявиха световните шампиони от Ред Бул, които днес разкриха, че по време на Гран При на Малайзия са направили питстоп за 2,05 секунди.
 
С резултата си на “Сепарг” “червените бикове” са подобрили предишния рекорд на Макларън от 2,31 секунди, поставен в Германия през 2012 г. Постижението на Ред Бул е останало извън вниманието на коментаторите, тъй като основен обект на анализите бяха отборите заповеди в някои отбори.
 
От “червените бикове” разкриха, че данните им са показали време от 2,13 секунди при първите спирания на пилотите им за смяна на гуми. Вторият питстоп на Уебър е бил за 2,05 секунди, а третият и четвъртият – съответно за 2,21 и 2,26.
 
“Винаги има вероятност някой да подобри рекорда ти с по-бърз питстоп. Очакваме скоро отбор да смени гумите на пилота си за по-малко от 2 секунди”, заявиха от Ред Бул на официалния си сайт.
 
Спиранията в бокса във Формула 1 станаха изключително бързи, след като през 2010 г. беше забранено презареждането на болидите по време на състезание.