Макс Верстапен спечели световната титла при пилотите във Формула 1 преди две седмици на пистата „Сузука” в Япония, а през този уикенд в Гран При на САЩ се очаква Red Bull да подпечатат триумфа си и при конструкторите.

Авансът им от 165 точки пред „Ферари” при четири кръга и един спринт до края на сезона е повече от надеждна и всичко изглежда като просто досадна формалност. Но от Сингапур насам, облаците над „червените бикове” се сгъстяват непрестанно.

Скандалът с нарушаване на ограниченията за разходи от страна на Ред Бул през миналия сезон заплашва да разклати устоите на Формула 1. „Макларън” първи излязоха с конкретна позиция по случая и поискаха не само финансови санкции. Според слуховете, от ФИА вече са предложили сделка на Red Bull, но при какви условия никой не знае. А ако се вярва на ексбоса на Ф1 Бърни Екълстън условията в нея може да са „драматични”. И се говори дори за отнемане на титлата на Верстапен от миналата година.

За тазгодишната и дума не се обелва, а колкото и да е странно, предстоящият кръг в Остин не можеше да се подреди по-добре за нидерландеца. Съотборникът му Серхио Перес влезе в задочен спор с британските коментатори на Ф1, които го критикували прекалено много.

Шарл Льоклер бе наказан с пет места на стартовата решетка заради смяна на двигател. „Мерцедес” пък след два безобразни кръга без подиум бележат тотален регрес и изглеждат като отписали сезона. При всичко това е налице чудовищна разлика между шампиона и остналите в коефициентите на сайта winbet.bg за победител.

Верстапен спечели 12 старта през този сезон, включително шест от последните седем състезания. За негова победа в Гран При на САЩ коефициентът е 1.41*. Втори е Люис Хамилтън с 8.00, трети – Джордж Ръсел с 8.25, а оттам стойностите стават двуцифрени!

Всички предложения на WINBET за Голямата награда на САЩ са на winbet.bg

С по-малка разлика, Верстапен е фаворит също в квалификацията (2.00 срещу 3.00 за Шарл Льоклер) и дори за петъчната свободна тренировка (2.11 срещу 2.77 за Карлос Сайнц-младши). Но тъй като Формула 1 отчаяно се опитва да пробие и трайно да се настани на американския ТВ пазар, не бива да се изключва, че нещо шантаво може да се случи. Още повече, че да се регистрират добри ТВ рейтинги в конкуренцията на неделните мачове от НФЛ е направо почти утопична цел.

А говорейки за шантави развръзки – преди две седмици в Япония „Алпин” направиха мега удар с четвъртото място на Естебан Окон и седмото на Фернандо Алонсо. Резултатът от това бе връщане на четвърто място в класирането при конструкторите. Тази седмица „И двата болида на Алпин да завършат в точките – Да” падна до само 1.66. И може би е ред на нещо по-радикално като „Фернандо Алонсо място в Топ 3” за 19.00 или „Естебан Окон място в Топ 3” за 26.00?

*Коефициентите са валидни към 6:00 на 21 октомври 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!