Димитър Илиев се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, след победата на Рали Сърбия 2011, втори кръг от Българския рали шампионат и кръг от Източно-европейската купа на ФИА.

В края на съботния ден, петкратният рали шампион на България и неговия навигатор Янаки Янакиев, имаха преднина от 47,3 секунди пред втория във временното класиране – Крум Дончев (Пежо 207 S2000), след като завършиха с топ времена във всичките девет етапа.

Екипажът на "Виваком Рали Тийм" продължи с доброто темпо и през неделния ден. Доказателството за това е аванса от 1:05,6 минута пред втория Петър Гьошев (Пежо 207 S2000).

Трети в западната ни съседка завърши Крум Дончев (Пежо 207 S2000), който изостана на 1:22,5 минута от лидера.

С тази победа Димитър Илиев продължава да води във временното класиране, както на Източно-европейската купа на ФИА, така и на Българския рали шампионат. Припомняме, че екипът на "Виваком Рали Тийм" спечели и първия кръг – Рали Траянови врата, където също взе максималния възможен брой точки с бонусите – общо 39.

Петкратният ни рали шампион има и друг повод за радост - той е първият състезател, печелил 5 пъти Рали Сърбия, в неговата 44-годишна история.