Рекорден интерес регистрира мотоциклетното изложение MOTO EXPO 2017, което се проведе за втора поредна година в Sofia Ring Mall. В продължение на десет дни софиянци и гости на столицата станаха част от мото събитието на годината, в което ексклузивните изненади се редуваха с пистова скорост. Sofia Ring Mall се превърна в царството на мотоциклетистите – там бяха изложени над 200 двуколесни звяра, сред които 40 премиерни за България модели. 

Посетителите на изложението имаха и уникалния шанс да се срещнат и да получат ценни съвети от най-големите мото асове - Ангел Караньотов, Теодор Кабакчиев, Хакан Халми и пр. MOTO EXPO 2017 дойдоха да разгледат и много шоузвезди „с бензин в кръвта” като Асен Блатечки, Цецо Елвиса и др. Всички те бяха възхитени от представените топ машини на световните лидери в производството на  мотоциклети: Aprilia, BMW, Ducati, Ducati Scrambler, Gilera, Honda, Husqvarna, Kawasaki, КТМ, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Vespa, Yamaha и Quadro. Освен най-новите им и най-хитови модели, в Sofia Ring Mall имаше и изключително многообразие от специализирана екипировка, аксесоари и резервни части, както и велосипеди.

MOTO EXPO 2017, което се проведе под егидата на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, премина под мотото „Сподели пътя" - кампания за безопасност и толерантност между всички участници в движението. Целта й е да се намалят инцидентите и черната статистика, чиито най-чести жертви са именно мотоциклетистите и велосипедистите. Партньори в „Сподели пътя" бяха и МВР и БЧК, които взеха активно участие в изложението - представители на двете институции правиха практически демонстрации за реакция в различни ситуации на пътя и предоставяха информация с ценни съвети за безопасност.

Sofia Ring Mall беше предпочетен и от рокерите от Sofia Riders като първа спирка за старта на пролетния мото сезон. На 1 април хиляди фенове на вятъра в косите се събраха пред мола в полите на Витоша, създавайки страхотно шоу и истински празник.  

И след края на MOTO EXPO 2017 Sofia Ring Mall ще продължи да е все така привлекателно място за хилядите фенове на моторите - на 12 и 13 той е домакин на легендарното европейско турне „Yamaha МТ Tour”. Негова спирка ще стане VIP паркинга на мола, където 15 топ мотоциклета ще могат да се тестват безплатно в реални, градски условия. Всеки ентусиаст може да заяви своето желание за пробно каране, като се свърже с Yamaha България, посети шоурума им или се запише на място в Sofia Ring Mall. За всеки участвал в „Yamaha МТ Tour” ще има подаръци, обещават организаторите. Освен всичко, Yamaha България канят любителите на мотоциклети на открито MT PARTY, което ще се състои на 12 април, отново на VIP паркинга на Sofia Ring Mall. 

MOTO EXPO 2017, стартът на мото сезона и предстоящият „Yamaha МТ Tour” затвърждават мисията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти. Следвайки концепцията за "one-stop-shop" - с едно идване посетителите да задоволят всичките си нужди за пазаруване, с обогатения избор от ресторанти и първокласни магазини, предлагащи огромно разнообразие от модни предложения на топ брандове, молът в полите на Витоша се налага като предпочитана дестинация за добър начин на живот и за перфектно прекарване на свободното време на цялото семейство.