Рекордьорът по участие в състезания от Формула 1 Рубенс Баричело направи коментар, който ще разсърди не само родната му Бразилия, но и Германия. Според 47-годишният бразилец, който има 322 състезания и 11 победи в най-популярния автомобилен спорт, Люис Хамилтън е по-велик от Айртон Сена и Михаел Шумахер.

Трябва да се отбележи, че Баричело винаги е определял Сена като свой идол във Формула 1. Освен това той беше съотборник с Шумахер във Ферари. Сена и Шуми се радват на статут на божества сред феновете на автомобилните спортове в своите родини.

„Хамилтън има огромен талант, който го прави по-велик в историята на Формула 1 дори от Айртон Сена и Михаел Шумахер. Преди единствено му липсваше зрелост в поведението. Сега обаче той е напълно завършен и в последните години виждаме финалния продукт“, заяви Баричело.

„Преди дни чух негово изказване по бразилско радио. Направи ми впечатление невероятно му спокойствие, начина на поднасяне на информацията и откровеното признание за нещата, които трябва да подобри в представянето си и другите, които вече няма нужда да развива.“

„Едва ли някога ще видим перфектния пилот във Формула 1. За мен той трябва да притежава уменията на Сена, смелостта на Шумахер и координацията на Хамилтън“, завърши бившият пилот на Джордан, Стюърт, Ферари, Хонда, Браун и Уилямс.