Тимът от Формула 1 Рено ще се състезава в жълт цвят през 2016 г. Това стана ясно, след като беше представена новата цветова схема на болидите на отбора. Презентацията се състоя точно два дни преди началото на първата свободна за първия за сезона старт в Мелбърн (Австралия).

Френският автомобилен производител официално обяви завръщането си във Формула 1 като изцяло заводски отбор през февруари. Тогава обаче болидът R.S.16 беше оцветен в черно за предсезонните тестове. От Рено обаче подчертаха, че това е само временен цвят и потвърдиха твърдението си с представянето на жълтата цветова схема в Мелбърн.

„Завръщаме се към корените. Жълтото е считан за основен цвят на Рено още от 1946 г. Първият болид на нашата компания (RS01), който участва във Формула 1 през 1977 г., също е бил боядисан в жълто“, заяви спортният директор на тима Сирил Абитбул.

По подобие на Ред Бул и от Рено предпочетоха матовия цвят върху болидите. Счита се, че по този начин се спестява около половин килограм за лакиране, което пък позволява тази тежест да бъде използвана за по-полезни цели.