Казанлъшкият офроуд клуб Севтополис за втора поредна година ще е домакин на кръг от Републиканския ендуро шампионат през този уикенд, когато в събота и неделя на стадиона на село Шейново ще се съберат най-добрите в дисциплината в страната.

Според домакините, се очакват над 100 състезатели от цялата страна. Надпреварата ще е с мотори и АТV-та за мъже, жени и деца, разделени в два класа. Преди година най-малката участничка в състезанието бе 4-годишната Сара от Габрово. Началото на тазгодишните надпревари и в двата дни е от 10 часа.

Тазгодишното състезание край Шейново e първи кръг от Републиканския шампионат. Победителите ще получат предметни награди за над 3 хиляди лева. Ден преди официалното състезание (30 април) организаторите предвиждат и състезание по хил кламинг (изкачване с мотори по стръмни наклони). Победителят в него ще получи награда от 500 лева. Началото на изпитанието е от 14:30 часа. В последния ден на състезанията – (2 май) организаторите канят желаещи за участие в любителски мотокрос, с апетитен награден фонд.

Общо 6 старта за тази година са обявени от Комисията „Ендуро” към Българската федерация по мотоциклетизъм. Последният кръг ще е в Шумен и ще е валиден за Източноевропейския шампионат.

Офроуд клуб Севтополис е създаден преди 3 години в Казанлък, но в историята си има записани две престижни състезания от календара на Републиканския ендуро шампионат.

Текст и снимки: Деляна Бобева