Пълният доклад от разследването срещу шефа на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер може да остане секретен и да не бъде разкрит пред обществеността. Решението на тима обаче се очаква да стане ясно до 48 часа – преди началото на състезателния уикенд за Гран При на Бахрейн (29 февруари – 2 март).

50-годишният Хорнер, съпруг на бившата певица от „Спайс Гърлс“ Джери Халиуел, беше обвинен от служителка на Ред Бул Рейсинг в неподходящо поведение. Твърди се, че той ѝ е правил неприлични предложения и е изпращал снимки с интимен характер, а освен това е предложил 650 000 паунда за покриване на скандала.

Хорнер отрича обвиненията. Беше наредено вътрешно разследване в отбора, което по-скоро е от дисциплинарен характер, а не от правен. След получаване на доклада управата на Ред Бул Рейсинг ще вземе решение. Най-рано се очаква да бъде оповестено в сряда, а най-късно в четвъртък сутринта – преди първата свободна тренировка за Гран При на Бахрейн.

Кристиан Хорнер е назначен в Ред Бул през 2005 г. и към момента е най-дългогодишният ръководител, работещ в отбор от Формула 1. Под негово ръководство отборът спечели 13 титли – шест при конструкторите и седем при пилотите.