Нани Рома с Мини спечели третия етап на Рали Дакар, който протече по трасето между Сан Рафаел и Сан Хуан. Той финишира за 2:58:52 часа и излезе начело в генералното класиране.
 
Рома завърши с 1:07 минути пред поляка Кжищоф Холовчик, докато трето време даде Лирой Пултер – на 3:19. С този успех испанецът оглави класирането в Рали Сакар, където има аванс от 9:06 минути пред Орландо Теранова.
 
Досегашният лидер Стефан Петерханзел финишира 28-и в третия етап, след като шест пъти пука гуми. Той се срина на пето място в генералното класиране.
 
Хоан Бареда Борт спечели етапа при мотоциклетистите и оглави класирането. Испанецът финишира за 3:47:03 часа, което беше с 4:41 минути по-добро време от това на Сирил Деспре. Трети завърши Марк Кома – на 6:56 минути.
 
Това е втора етапна победа за Бареда Борт, който спечели първия етап. Втората отсечка беше спечелена от Сам Съндърлад, който катастрофира по време на третия етап.
 
Второ място в третия етап при камионите беше достатъчно на Жерар де Роой да излезе начело в класирането при камионите. Най-бърз по отсечката беше Андрей Каргинов, който финишира за 3:21:29 часа. Де Роой изостана на 2:42 минути. Трето място зае Алес Лопраис – на 4:54 минути.
 
При четириколките първи в етапа е полякът Рафал Соник с време 4:58 часа. Той е лидер и в генералното класиране в тази категория. Фаворитът Маркос Патронели отпадна от състезанието заради инцидент. Четвъртият етап на състезанието е от Сан Хуан до Чилесито.