Макларън обяви официално завръщането на Рон Денис на шефския пост. Основната цел на 66-годишния британец, който наследява Мартин Уитмарш, е да върне старата слава на тима във Формула 1.

Рон Денис бе начело на Макларън почти 30 години, но се оттегли през март 2009 година, а сега отново се завръща в британския тим. Все още не е ясно какво ще бъде бъдещето на досегашния шеф Мартин Уитмарш.

„През февруари ще обява новата ни стратегия. Изключително ми е приятно и се радвам да работя с нашите колеги, за да постигнем целите си. Това означава да печелим”, категоричен е Рон Денис.

През миналия сезон болид на Макларън не достигна до нито един подиум и постигна най-лошия си резултат от 30 години. По времето на Рон Денис пък отбора спечели 10 шампионски титли при пилотите и 7 при конструкторите.

Денис започва работа като механик и се развива до най-успешния мениджър във Формула 1 за всички времена. Той направи световни шампиони Аертон Сена, Ален Прост и дори Люис Хамилтън. През следващия сезон той ще има за пилоти в Макларън своя сънародник Дженсън Бътън и датския дебютант Кевин Магнусен.