Рос Браун ще продължи да ръководи Мерцедес от пита по време на състезателните уикенди през 2013. Това заяви изпълнителният директор на отбора Тото Волф.

След като Волф се присъедини официално към екипа от Бракли и стана част от управлението заедно с Рос Браун и Ники Лауда, плъзнаха слухове, че Браун може да се оттегли. Всички отрекоха това предположение, което включваше и техническия директор на Макларън Пади Лоу, пише formula1.bg.

"Всичко е уредено, спокоен съм и нямам проблеми", заяви Браун по време на тестовете на "Херес" миналата седмица. Волф допълни, че Браун ще е човекът, който ще взима решенията по време на състезания през годината.

"В пита всичко остава непроменено. Мисля, че ще е напълно грешно, ако Ники се замеси, както и аз. Решенията взима Рос", обяснява Волф.

Колкото до длъжността на Лауда в екипа, Волф допълва: "Той е не-изпълнителен председател, което означава, че ще председателства борда и има не-изпълнителни функции. Той води, насочва и ни подкрепя, и когато се налага, се намесва".